Skip to content

tahinli sarma

Mart 22, 2010

  • 1 su brd tahin
  • 60 gr tereyağı
  • 3 ad baklavalık yufka
  • 100 gr ceviz (ince çekilmiş)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Pudra şekeri

 -Tereyağını eritiyoruz.

-İlk yufkayı tezgaha serip üzerine fırça yardımıyla erittiğimiz tereyağından sürüyoruz.

-Üzerine 2. Yufkayı da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.

-Son olarak 3. Yufkayı da diğerlerinin üzerine serip,  tahini yufkanın her yerine sürüyoruz.

-Üzerine ince çekilmiş ceviz ve toz şekeri serpiyoruz.

-Yufkaları rulo şeklinde(sıkı olmayacak) sarıyoruz. Hazırladığımız rulodan 5’er cm arayla kesip, yağladığımız fırın tepsine diziyoruz.

-175 derecede 15 dk pişiriyoruz.  Pişirme süresini değişiklik gösterebilir ama sarmaların üzeri kızarmadan fırından çıkarmış olmamız gerekiyor.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: