Skip to content

BABAMDAN BİR LEVREK TARİFİ DAHA… AMA NE LEVREK!

Şubat 25, 2010

Geçtiğimiz haftasonu Mersin’ de çok özel bir tarifi denemeye davet edildik. Babamın kaynağı gizli tarifi bu. Ben çok beğendim. Ortasında közlenmiş patlıcan aromasının enfes bir lezzet verdiği ve yemeği uzun bir süre sıcak tutan patates püresi ve sarımsakla marine edilmiş levrek balığı ile doyumsuz bir yemekti. Babama çok teşekkür ediyoruz.

Levrek:

  • 4 adet levrek
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  1. Levrekler filetoluk hazırlatılır. Kılçıklar balık yüzeyine  bıçak gezdirerek kontrol edilir. Bıçağa takılan kılçıklar temizlenir. Balıklar ikiye ayrılır ve sırt kısmındaki kılçık parçaları kesilerek alınır.
  2. sarımsak  tuzla dövülür ve zeytin yağı ile karıştırılır, balıklara sürülür.
  3. 2 saat buzdolabı sıcaklığında üzeri streç filmle kapatılarak bekletilir.

Püre :

  • 3-4 haşlanmış patates
  • 2-3 közlemiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir veya kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı süt ve/veya krema
  • isteğe göre dere otu
  1. Patatesler kabukları soyup haşlanır.
  2. Patlıcanlar fırında közlenir ve kabukları soyulur.
  3. Sırayla ezilirler ve peynirle birbirlerine karıştırılırlar.
  4. süt, krema ve isteğe göre ince kıyılmış 1/2 su bardağı dere otu ilave edilir.
  5. isteğe göre tuz  ve karabiber eklenir.
  • Fırınlanabilen porselen, cam veya güveç kaplarını az zeytin yağı ile yağlanır.
  • Balıklar kabın çeperlerine yerleştirilir.
  • Kabın ortasına püre konur.
  • Pürenin üzeri kaşar rendesi ve kırmızı pul biber ile süslenir
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.

Haşlanmış havuç, brokoli ve turşu kırmızı biberle servis edilir.

En kısa zamanda denenecek balık tarifleri listenize ekleyin. Misafirleriniz için enfes bir ana yemek olabilir.

Reklamlar
4 Yorum leave one →
  1. Şubat 26, 2010 8:05 am

    Tarifine bayıldım en kısa zamanda balık pişirme çeşitlerime katacağım bu lezzeti yapanların ellerine sağlık eşlik eden roka salatası da gözümden kaçmadı değil..İnternet sitemde iznini alıp yayınlamakta isterim tabi 🙂 Pazartesi kurabiyelerini de özlemedim değil hani..görüşmek üzere..

  2. guvenlimutfak permalink*
    Şubat 26, 2010 6:38 pm

    Merhaba,
    Çok teşekkürler, sitenizi daha sık ziyaret etmeliyim. Çok yönlü bir site oluşuyor gibi görünüyor. Tebrikler.

    Pazartesi olmaz ama artık pazar kurabiyeleri yaparız 🙂

    Sevgiler
    YILDIZ

  3. aysel permalink
    Mart 3, 2010 7:58 am

    Bizde kurabıye istıyoruz:((((

    • guvenlimutfak permalink*
      Mart 3, 2010 1:54 pm

      Tabi ki kurabiyeleri bir gün mutlaka yiycez hepbirlikte.
      Sevgiler
      YILDIZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: