Skip to content

muska böreği

Şubat 23, 2010

  • 4 ad yufka
  • ½ çay brd süt
  • ½ çay brd su
  • ½ çay brd sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • çörekotu

İç harcı için;

  • 4 ad patates
  • 1 ad soğan
  • 2 yk sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

İç harcı hazırlamak için tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara, soyup rendelediğimiz patatesleri de ilave ediyoruz. Bir süre soteliyoruz.Karabiber ve tuzunu da ekleyip ocağı kapatıyoruz.

Süt, su ve sıvı yağı çırpıyoruz.  Bir yufkayı alıp tezgaha yayıyoruz. Üzerini iyice sütlü karışımla ıslatıyoruz. Sonra diğer yufkayı da üzerine yayıyoruz.

Yufkaları 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Şeritleri de ortadan ikiye bölüyoruz.

Şeritlerin ucuna harcımızdan koyup üçgen şekilde katlayarak muska şeklini veriyoruz.

Kalan diğer yufkalara da aynı işlemleri uyguluyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süslüyoruz.

200 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: