Skip to content

fırında pırasa

Şubat 2, 2010

Kış günlerinin vazgeçilmez sebzesi pırasayı,  zeytinyağlı şeklinden kurtarmanın yolunu ararken rastladım bu tarife.  Tarif çok pratik ve tahmin edebileceğinizden daha lezzetli. Orjinalini http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/12/frnda_prasa.html adresinden ulaşabilirsiniz. Ben de tarifi denerken hiçbir değişiklik yapmadım. Afiyet olsun.

  • 1kg.pırasa
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • tuz
  • karabiber
  • – Pırasaları temizleyip, ufak parçalara doğruyoruz.

    -Tuzlu suda pırasaları haşlıyoruz.

    – Haşlanan pırasaları süzüyoruz, rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.

    – Yumurtaları çırpıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz.

    – Borcamı yağlayıp zeminine bolca galete unu serpiyoruz.

    – Harcımızı borcama alıp kaşığımızın tersiyle yayıyoruz.

    – Üzerine galete unu serpiyoruz.

    – Önceden ısıtılımış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

    Reklamlar
    No comments yet

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Connecting to %s

    %d blogcu bunu beğendi: