Skip to content

Uzun süredir denemek istediğim tarif – KARNIBAHAR BURGER

Ocak 31, 2010

Sofra’ nen mart 2009 sayısında gördüğüm bu tarifi nihayet deneyebildim. Çok da güzel oldu. Karnıbaharla değişik tatlar denemeyi düşünenler, mutlaka yapmalı. Dış yüzeyinin çıtırlığı, içinin birbirleriyle mükemmel uyumu yakalamış sebze lezzetleriyle; yanında limon sos veya sarımsaklı yoğurduyla çok farklı ama bir o kadar da lezzetli bir yemek oluyor.

  • 1 adet küçük boy karnıbahar
  • 3 adet patates
  • 1′ er havuç ve kereviz ( ben kereviz koymadım)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet pırasanın beyaz kısmı
  • 3 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşıı kıyılmış maydonoz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • tuz ve karabiber
  • kızartmak için Sıvıyağ
  1. Karnıbaharlar ince kıyılır.
  2. patatesler haşalnıp soyulur ve ezilir.
  3. havuz ve kereviz rendelenir.
  4. pırasa ince halkalar şeklinde doğranır.
  5. havuç ve kereviz zeytin yağında sotelenir.
  6. karnıbahar, pırasa, soğan ve tuz ilave edilir, karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirilir.
  7. patates, maydanoz ve yumurta sarıları ilave edilip yoğurulur.
  8. unlara tuzve karabiber eklenir.
  9. harçtan iri yuvarlak köfteler yapılır, önce yumurta akına daha sonra un karışımına batırılıp kızartılır.
Reklamlar
One Comment leave one →
  1. aysel permalink
    Şubat 8, 2010 6:51 am

    Evde buzluga attıgım ve ne yapayım diye düşündüğüm karnıbaharı hiç bu kadar lezzetli yememiştim. çok hoş bir tarif.. ellerinize saglik..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: