Skip to content

Defalarca denediğim tarifler -HAVUÇLU KEK

Ocak 31, 2010

Evet, çok havuçlu kek tarifi denedim. Bİr türlü istediğim gibi olmuyorlar. Yani olmuyorlardı. Doğru oranı bulmuşum artık. Bu son yaptığım tam istediğim gibi oldu. Az önce hemen bir dilim kesip denedim. Dilimi elinizde tuttuğunuzda eliniz biraz yağlanıyor, çiğnerken damağınızda bırakacağı tadı bir düşünün. İri çekilmiş ceviz taneleri dişleriniz arasında ezilirken, tüm lezzetini   bırakıveriyor. Havucun tatlılığı ve içine koyduğunuz şeker anlaşmışlar ve tatlılığı tam kararında oluvermiş işte. Tarçın tüm bu güçlü tatların yanında kendini hissettiriyor o eşsiz aromasıyla.

Afiyet olsun…

  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  1. yumurta ve şeker 10 dakika çırpılır.
  2. süt, havuç, yağ, ceviz,tuz ve tarçını ekleyip yumurtalı karışım sönmeden alttan üste olacak şekilde bir kaşıkla karıştır.
  3. unu yavaş yavaş ekleyip mikserin düşük devriyle karıştır.
  4. yağlanınmış kalıba alınan karışım 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 -50 dakika pişirilir.
Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: