Skip to content

ALİ NAZİK’ E ULAŞ YORUMU

Ocak 4, 2010

Ali Nazik yemeğine farklı bir yorum da eşimden.

  • İki adet küçük kuşbaşı halinde doğranmış dana antrikot
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 su bardağı süzme yoğurt
  • kimyon, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz
  1. patlıcanlar fırında közlenir, kabukları soyulur ve ince kıyılarak bir kaba alınır.
  2. sarımsaklar rendelenir ve süzme yoğurtla karıştırılır.
  3. yoğurt miktarı çok fazla olmamalı, közlenmiş patlıcan aromasını bastırmaması lazım.
  4. isteğe göre tuz ilave edilir ve bir tabağa yayılır.
  5. zeytin yağı ile etler önce kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. daha sonra ocağın ısısı yükseltilerek kavurulur, bol kimyon, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir, karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
  7. yoğurtlu patlıcan karışımının üzerine yayılır ve maydonozla süslenir.
Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: