Skip to content

Mersin’ de lezzetli bir davet

Aralık 25, 2009

Yeni bir şehre nasıl olursa alışılır? İnce düşünülmüş bir davet olsun, çok eğlenceli bir akşam olsun, sıcacık bir sohbetle geçsin, yüzlerde içten gülümsemeler sofrada ise eşsiz lezzetler olsun…

İşte tüm bunları gerçekleştiren Merve’ ye tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Mevsim domateslerinden hazırlanmış domates sosuyla hazırlanmış, dumanı ve kaşar rendesi üzerinde enfes domates çorbası

Merve’ nin özel acı- tatlı sosuyla hazırladığı sebzeli tavuk

Daha önce hiç tatmadığım; sarımsak, tahin, közlenmiş patlıcan ve süzme yoğurdun kendilerine has aromalarının mükemmel bir uyumla bir araya getirildiği bir meze…

Tarifleri de hemen paylaşayım, bu akşam evlerde neler pişecek; belli oldu…

Domates çorbası

  • 4 – 5 adet kabukları soyulmuş, rondoda çekilmiş domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorbak aşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1  çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • sıcak su
  1. Uun ve yağ tahta bir kaşık yardımıyla kavrulur.
  2. Domates salçası ve sosu ilave edilerek kavurma işlemine 2 – 3 dakika devam edilir.
  3.  Süt kesilmesini engellemek için yavaş yavaş, sıcak karışımla biraz karıştırılarak ilave edilir.
  4. İstenilen koyuluğa göre sıcak su eklenir ve kaynatılır.
  5. Tuz ve karabiberi ayarlanır.

Tatlı – Acı Sosuyla Sebzeli Tavuk

  • 2 havuç
  • 1 paket mantar
  • 2 kırmızı  biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 bağ brokoli
  • yarım soğan
  • mısır
  • 2 adet tavuk göğsü ( bonfile kırmızı etle de yapılabilir)

sos için:

  • 1 su bardağı soya sosu
  • 2/3 su bardağı su ( sosun tuzluluğuna göre arttırılıp azaltılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 küp şeker
  •  karabiber ve kırmızı biber
  1. Sebzeler ayrı ayrı yağsız wog tavada kavrulur ve  bir kaba alınır(pişme süreleri aynı olan sebzeleri birlikte kavurabilirsiniz).
  2. küpler halinde veya jülyen doğranmış tavuk veya et wogda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir
  3. Ayrı bir kapta karıştırılmış sos malzemeleri eklenir ve saydam, kıvamlı bir sos haline gelene kadar pişirilir.
  4. Sebzeler ilave edilir
  5. Kırmızı biber ve kara biber eklenir, servise hazırdır.

Közlenmiş Patlıcanlı Meze

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 – 4 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  1. Tüm malzemeler karıştırılır
  2. Üzeri, nane ya da kırmızı biberle süslenerek servis yapılır
Reklamlar
One Comment leave one →
  1. Merve permalink
    Şubat 15, 2010 10:42 am

    Afiyet olsun.Yine bekleriz.
    Sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: