Skip to content

zebra kek

Kasım 19, 2009

  • 3 yumurta
  • 1 su brd toz şeker
  • 1 su brd sıvı yağ
  • 1 su brd maden suyu
  • 2,5 su brd un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

-Yumurtalar çırpma kabına alınıp beyazlayıncaya kadar çırpılır.

-Sonra sırasıyla tozşeker, sıvıyağ, maden suyu eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.

-Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.

-Kek kalıbına harcın yarısı boşaltılır.

-Kalan harca kakao eklenerek karıştırılır ve kek kalıbına diğer harcın üzerine boşaltılır.

-175 derecede 40 dakika pişirilir.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: