Skip to content

KUZU İNCİK VE SEBZE HAŞLAMA

Kasım 15, 2009

Uzunca bir süredir kendi mutfağımda yemek yapamamıştım. Ne kadar büyük bir boşlukmuş, şimdi anlıyorum.

kuzu incik

Bu boşluğu kuzu incik ve haşlama sebzlerle doldurdum. Çok da leziz oldu. Mutlaka deneyin!

  • 2 adet kuzu incik
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 demet brokoli
  • 2 küçük soğan ( 4-5 adet arpaçık soğan olsa mükemmel olur)
  1. İncikler tencereye alınıp, üzerine 4-5 bardak su ilave edilip 45 dakika haşlanır. Bu süre düdüklü tencere ile kısaltılabilir.
  2. daha sonra soyulmuş ve ikiye bölünmüş sebzeler ilave edilir ve 15-20 dakika sebzeler pişene kadar haşlanır.
  3. İsteğe göre tuz ve karabiber eklenir.
  4. İncikler tencereden alınıp, fırın tepsisine ya da güveç kabına alınır, üzerine 1 su bardağı kadar haşlama suyundan ilave edilir.
  5. biberiye, kekik ve isteğinize göre diğer baharat çeşitlerinden ilave edilerek fırında 200 derecede 20 -25 dakika pişirilir.
  6. incikler haşlanmış sebzelerle ve istenirse haşlama suyuyla servis edilir. Afiyet olsun…
Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. emel permalink
    Kasım 23, 2009 4:39 pm

    Bu tarif süper! Yapmadan ve yemeden hafifliğini hissedebiliyorum ;). Kekik de fırından çıkar çıkmaz eklenirse üzerine buharla kokusunu verir, harika olur. Elinize sağlık.

    • guvenlimutfak permalink*
      Kasım 24, 2009 6:42 am

      Teşekkür ederim Emel’cim.Çok haklısın, baharatsız yemek düşünemiyorum bile. Senden de tarif önerilerini bekliyorum.Sevgiler
      YILDIZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: