Skip to content

sade poğaça

Ekim 26, 2009

sade poğaca


Havaların soğumaya başlamasıyla ağırlık verdiğimiz sıcacık poğaça-börek çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledim bu hafta sonu.  Bir çırpıda tükenen bu poğaçaların tarifini Nilay’dan aldım. İtiraf etmeliyim ki onunkiler kadar da güzel olmadı. Ama zamanla daha da güzel olacağına eminim.  Zaman isteyen ama kıvamı, lezzeti tam olan bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.  Afiyet olsun.. 



  • 2 yumurta (bir yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)

  • 1,5 su brd ılık süt

  • ½ su brd sıvı yağ

  • 1 çay brd şeker

  • 5 çay kaşığı tuz

  • 21 gr yaş maya

  • Alabildiği kadar un

  • Çörek otu

 


Unu yoğurma kabına alıp çörek otu hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Güzel, fazla sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamur yaklaşık 3 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz. Yaklaşık 3,5-4 saat.


Hamurdan küçük parçalar koparıp hafif unladığımız tezgâhta merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamura bir bıçak yardımıyla tereyağı sürüyoruz ve hamuru toparlayıp poğaça şeklini veriyoruz.


Üzerine yumurta sarısını sürdüğümüz ve çörek otu ile süslediğimiz poğaçaları tepside yaklaşık 30-50 dk dinlendirip kabarmasını sağlıyoruz.


180 derecedeki fırında 30-40 dk pişiriyoruz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. hatice permalink
    Kasım 26, 2009 7:54 am

    Sabah kahvaltıda, üç çaylarında belkide atıştırmalık olarak hayatımıza lezzet katan Pogaçalar iştahınızı kabartıyor. Tarif için cok teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: