Skip to content

kaşarlı börek

Eylül 28, 2009

kaşarlı börek 

Hamuru için;

  • 2-3 su brd un
  • 1 pk instant maya
  • 1 tk tuz
  • 1 tk şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay brd yoğurt
  • 1 çay brd süt
  • ½ çay brd sıvı yağ

 İçi için;

  • 1 su brd kaşar kendesi

 Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı haşhaş

  

-Unu eleyip maya ile karıştırın.

 -Tuz, şeker, 1 yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ ekleyip yoğurun.

-Üzerini kapatıp 40-50 dk bekletin.

-Hamuru 0,5 mm kalınlığında açıp ortadan ikiye kesin.

-Geniş kısmına kaşar rendesi yayıp rulo şeklinde sarın.

-Ruloyu 10 cm aralıklarla dilimleyin.

-Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.

-Tepsinin içinde yaklaşık 20-25 dk bekletin.

-180 derecede 15-20 dk pişirin.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. ELÇİN permalink
    Eylül 28, 2009 11:17 am

    tek kelimeyle bayıldım,süper olmuştu,özellikle sabah çayın yanında iyi gitti valla baharcım,ellerine kollarına sağlık..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: