Skip to content

tarçınlı-ballı kek

Eylül 25, 2009

tarçınlı-ballı kek

  • 1,5 çay brd bal
  • 2,5 çay brd ılık çay
  • 1,5 çay brd sıvı yağ
  • 2,5 çay brd toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su brd iri dövülmüş ceviz içi
  • 4 su brd un
  • 1 pk kabartma tozu

 

– balı ılık çay ile eriyinceye kadar karıştırın

-üzerine diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpıcı ile 3-4 dk karıştırın

-yağladığımız kalıbımıza hamuru döküp 170 C’ye ısıtılmış fırında 40-50 dk pişirin.

-soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Reklamlar
7 Yorum leave one →
  1. YILDIZ permalink*
    Eylül 25, 2009 12:32 pm

    çay,bal,tarçın ve limon… İlginç bir birliktelik olmuş. Tadını çok merak ettim, en kısa zamanda ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık

    • guvenlimutfak permalink*
      Eylül 25, 2009 1:45 pm

      ilk başta tarifte bal ve şeker kullanıldığı için aşırı tatlı olacakmış hissi veriyor. ama olmuyor. biz tadını çok beğendik. umarım sende beğenirsin. afiyet olsun..

  2. simge permalink
    Eylül 26, 2009 8:32 am

    Tarçın keke çok yakışıyor ki bu kek tarçının çok yakıştığı keklerden bir tanesi. İçinde bal olması kafalarda soru işaretleri bırakabilir çünkü bal, hamur işlerinde pek kullanlmaz.Bu tarifi marifetli ellerden denemiş biri olarak söyleyebilirim ki tadı harika.Deneyin,görün.

    • handan permalink
      Nisan 13, 2011 8:09 am

      Arkadaşlar çay yerine ılık süt koysak nasıl olur.bir fikri olan var mı. çay bana itici geldi ne dersiniz.

      • guvenlimutfak permalink*
        Nisan 13, 2011 7:36 pm

        merhaba Handan,
        Bu tarifi Bahar yapmıştı, bana düşmez belki ama denemekten ne çıkar, iyi fikir diye düşünüyorum. Senin bu tarife yorumunu görünce yazamadan edemedim. 2009 yılı sonlarında Lüleburgaz da olmadığım için bu keki deneyememiştim. Hatta Simge’ nin yorumlamasıyla da imrendim doğrusu. Arkadaşlarından uzak kalmak zor oluyor. Senin yorumunla bir kez daha ey gidi eski günler deme fırsatı bulmuş oldum.
        sevgiler
        YILDIZ

  3. emel permalink
    Mayıs 16, 2012 12:42 pm

    Bu tarifte yumurta yok, kabarması iyi oluyor mu gerçekten? Bir de çayı normal içtiğimiz gibi sulandırılmış mı yoksa sadece dem olarak mı 2,5 çay bardağı kullanacağız?

    • guvenlimutfak permalink*
      Mayıs 24, 2012 7:14 am

      mrb, evet yumurta yok ama kabarmasında sorun olmuyor. diğer keklere göre yoğun bir kek olduğunu söyleyebilirim. malzemelerdeki çay da içtiğimiz şekliyle ekleniyor. sanırım bunu ayrıca belirmeliydik. uyarınız ve yorumunu için teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: