Skip to content

kabak çiçeği dolması

Eylül 14, 2009

kabak çiçeği dolması

Yapımı zor ve özveri isteyen tariflerden biridir kabak çiçeği dolması. Canım arkadaşım Sibel’e bizimle bu güzelliği paylaştığı için teşekkürler. Tabi asıl teşekkürü tarifi yapan ve bu güzelliği yaratan Gül teyzem hak ediyor. Ellerinize sağlık..  

 

Yaklaşık 50 ad kabak çiçeği sabah güneş görmeden toplanır.  (Güneş görünce kapandıkları için bu kısım çok önemliymiş. Yalnız kabakların kil kabağı olmaması gerekirmiş yoksa acı oluyormuş.)

Eve getirilen kabak çiçeklerinin kenarlarındaki diken gibi otlar ayıklanır ve suya konur.

 İç malzemesi;

İnce bulgur, ince kıyılmış soğan ve maydanoz

 İç malzemeleri harmanlanır ve çiçekler doldurulup kapatılır. Tencereye dizilir çok az su konularak kısa sürede pişirilir.

Piştikten sonra üzerine tereyağlı sarımsaklı sos gezdirilerek servis edilir.

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. SİBEL permalink
    Eylül 15, 2009 8:25 pm

    afiyet olsun herkese,egede ve akdenizde pirinç olarak hazırlanan içte zeytinyağlı yapılıyor..özellikle cundada ki balıkçılarda meze olarak ikram edilir..

    emeğinize sağlık,afiyet olsun 🙂

  2. firikblog permalink
    Eylül 21, 2009 7:35 am

    Hayırlı bayramlar.

    Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

    http://cimcimeblog.wordpress.com/

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: