Skip to content

elmalı tart

Eylül 14, 2009

elmalı tart

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 150 gr margarin, küp küp kesilmiş
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yumurtanın sarısı

Harcı için;

  • 3 orta boy elma
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ceviz (irice dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

 Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz. Ceviz ve tarçın hariç tüm iç malzemeleri elmalar suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Pişen harca ceviz ,tarçın ve limon suyunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

 Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz. Kıvamına gelen hamurun 3/1’ni üst kafesi için ayırıyoruz. Kalan hamuru margarin ile yağlanmış ve hafif unlanmış tepsiye elimize bastırarak yayıyoruz. (Kenarlarını biraz yükselterek elmaların içeride kalmasını sağlamalıyız) Hamurun üstüne harcımızı ekliyoruz.

 Üst için ayırdığımız hamuru merdane yardımıyla açıp ince şeritler kesiyoruz. Kafes şeklini vererek tartımızı tamamlıyoruz.

 Önceden ısıtılmış 180 C üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. SEMİN permalink
    Eylül 16, 2009 10:47 am

    TARİFİNDEN DE ANLAŞILACAĞI ÜZERE ÇOK LEZİZ BİR TATLI..MARİFET İSTEYEN BİR LEZZET..ELLERİNE SAĞLIK BAHARCIM.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: