Skip to content

pirinçli patates köfte

Ağustos 29, 2009

Ana yemeğinizin yanında bu köfteler ile farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.  Yağda kızartılmış olmasına rağmen ağır olmayan bu köfteri yoğurtlu-sarımsaklı sos ile servis  ederseniz lezzeti katlamış olursunuz. Afiyet olsun!

patates köfte

  • 1 su brd pirinç
  • 2 ad patates
  • 2 ad havuç
  • 3-4 yk un
  • karabiber
  • tuz
  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ

 Pirinci 1,5 su brd su ile kısık ateşte pişiriyoruz. Başka bir tarafta soyduğumuz patates ve havuçları haşlıyoruz. Haşlanan sebzeleri eziyoruz ve suyunu çeken pirinçleri ilave ediyoruz. Karabiber, tuz ve un ilave ediyoruz.  Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.  Yumurtayı çırpıyoruz ve hazırladığımı köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda pişiriyoruz.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: