Skip to content

ŞEFTALİLİ PARFE

Ağustos 28, 2009

Bahar’ ın şeftalili pastasından sonra, şeftalili bir tarif de benden. Enfes şeftali tadı ve serinlik birarada.

seftalili parfe

  • 1 paket Dr. oetker tart jöle
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 çay bardağı şefalili meyve suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet küp küp doğranmış şeftali
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 paket bisküvi
  1. tart jöle su,şeker ve meyve suyu karışımıyla pişirilir ve soğutulur
  2. krem şanti ve süt çırpılarak hazırlanır.
  3. bisküviler kırılır; meyve parçacıkları ve diğer malzemelerle karıştırılarak silikon kalıplara doldurulur. Silikon kalıp yoksa borcama veya kek kalıbına streç film serilerek doldurulabilir.
  4. Dondurucuda en az 4 saat beklettikten sonra servis yapılabilir.
Reklamlar
3 Yorum leave one →
  1. simge permalink
    Ağustos 28, 2009 9:10 am

    ama oruçlu alemimize de bu yapılmaz ki:)baştan çıkartıcı görünüyor.

  2. lkzn permalink
    Eylül 1, 2009 1:45 am

    kalıbım yoktu ama yine de güzel oldu
    arkadaşın evinde yaptık ben ısrarla çikolata sosla süsledim
    çikolatanın yakışmayacağını sölediler ama bana göre çikolata her şeye yakışır:)
    sizce?

  3. guvenlimutfak permalink*
    Eylül 2, 2009 6:34 pm

    Kesinlikle sana katılıyorum. çikolatanın yakışmayacağı bir tatlı bulmak zor. Senden de yeni tarifler bekliyorum.Mesela Banak çok sevdiğim bir lezzetti, peşi sıra neler gelecek, kim bilir? 🙂
    YILDIZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: