Skip to content

şeftalili pasta

Ağustos 25, 2009

DSC059011

   Mevsim güzeli meyvelerden taze taze yararlanmaya devam ediyoruz. Garantili bir pasta tarifi şimdi ekte.. Lezzetine gerçekten şaşıracaksınız.

 Keki için;

  • 4 yumurta
  • ¾ su brd toz şeker
  • ¾ su brd un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz

 Kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su brd soğuk süt

 Dolgusu için;

  • 4 ad şeftali
  • 2 yk toz şeker

 Süslemek için;

  • Kırılmış badem

 – Krem şantiyi 2 brd soğuk sütle tarifine göre hazırlayıp buzdolabında beklemeye alıyoruz.

– Yumurtaların aklarını ayırıp bir çimdik tuz ile kar gibi olana dek yüksek hızda çırpıcı ile karıştırıyoruz. Şekerin yarısını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.

– Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve kalan şekeri çırpıyoruz. Karışım rengi açık sarı bir renk alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.

– Çırpıp kar hanine getirdiğimiz yumurta aklarını, ayrı bir kapta çırptığımız yumurta sarılarına dikkatlice ekliyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.  Dikkatlice diyorum çünkü yumurta aklarının kabarıklığının sönmemesi gerekli.

– Karışıma un ve sıvı yağı ekleyip yine kaşık yardımıyla dikkatlice karıştırıyoruz.  Unu elenmiş olarak kullanırsak gereksiz topaklardan da kurtulmuş oluruz.

– Hamuru yağladığımız pasta kalıbına döküyoruz. Hatta kelepçeli kalıplardan kullanırsak keki parçalanmadan daha kolayca çıkarabiliriz.

-175 C üzeri pembeleşene kadar 20-25 dk pişiriyoruz.

– Pişen hamuru soğumaya bırakıyoruz.

– Keki ıslatabilmek için 1 şeftaliyi küp küp doğrayıp 2 yk kaşığı toz şekerle karıştırıp basit bir marmelat yapıyoruz. Eğer elinizde şeftali marmelatı ya da reçeli varsa bu karışımı hazırlamanıza gerek kalmaz.

– Soğuyan keki kalıptan ayırıp ortasından ikiye kesiyoruz.  İlk parçayı servis tabağına alıp biraz sulandırdığımız marmelatı ile ıslatıyoruz.

– 3 ad şeftaliyi dilimleyip hazırlıyoruz.

– Krem şantinin yarıya yakınını sürüp üzerine dilimlenen şeftalileri diziyoruz.

– İkinci parça keki de üzerine kapatıp kalan krem şanti ile pastayı kaplıyoruz.

– Üzerini kırılmış badem ile süslüyoruz.

Reklamlar
4 Yorum leave one →
  1. SEMİN permalink
    Ağustos 25, 2009 12:50 pm

    wallahi müthiş gözüküyor yaa…off olsada yesek..mesaj belki alınmıştır bilemiyorum yanii:)Ellerine sağlık canım..

  2. simge permalink
    Ağustos 25, 2009 1:08 pm

    ellerine sağlık baharcım. kabaran yumurta akına karıştırılacak unu, kaşıkla karıştırmak pek iyi bir karıştırma sağlamayacaktır diye düşündüm okuduğumda ama bu karışıma mikser sokmak da pek mantıklı değil değil mi?bu arada ben baklava bekliyorum:)

    • guvenlimutfak permalink*
      Ağustos 25, 2009 1:18 pm

      merhaba
      Aslında önce bende senin gibi düşünmüştüm. Ama unu azar azar eleyerek kaşırıma eklediğinde sorun olmuyor. Unun miktarı da fazla değil.Ben denemedim ama mikser ile karıştırmak bence tüm kabarıklığı söndürebilir ve hamurun özelliği kaybolur. Baklavaya gelince kısa bir süre içinde deneme yapacağım. Sonucu sizinle mutlaka paylaşırım. selamlar

  3. akincitr permalink
    Ağustos 26, 2009 12:54 pm

    Emeğine sağlık güzel paylaşım, devamını bekliyoruz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: