Skip to content

CAFE MOCHA

Ağustos 24, 2009

espresso1 copyİşte benim favori içeceğim.

Kakaolu sos için :

  • 1 su bardağı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutaz tuz
  • 1 paket vanilya
  1. Şeker,kakao ve tuz karıştırılır.
  2. Su yavaş yava şilave edilerek karıştırılır ve kısık ateşte altı tutmadan 5 dakika kaynatılır.
  3. Ateşten almadan vanilya ilave edilir.
  4. Buzdolabında 1 ay kadar saklanabilir.

Kreması için :

Krema çırpılır, sertleştirilir ve buzdolabında en az 4 saat bekletilir. Bunun yerine krem şanti de kullanılabilir.

Espressonuzu pişirip, üzerine sıcak yağsız süt ve krema alıp, istediğiniz kadar kakao sos ve şeker ilavesi yaptıktan sonra afiyetle içmek kalıyor. Aynı tarifi buz ilavesi ve soğuk sütle de yapabilirsiniz ki o da mükemmel oluyor.

Reklamlar
3 Yorum leave one →
  1. neslifiliz permalink
    Eylül 28, 2009 8:55 am

    canım. harıka gorunuyor. ellerıne saglık harıka gorunuyoo. cafe mocha benım de en cok sevdıgım kahvelerden bırı. mutlaka deneyecegım. tarıf paylasımların ıcın cok tesekkurler.
    saglıcakla kal

  2. melek permalink
    Kasım 26, 2010 3:42 pm

    en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler

  3. şükran permalink
    Kasım 11, 2011 4:38 pm

    Mocha’ya bayılıyorum ben de elinize saglık.. Eger mocha konusunda detayli bilgi arıyorsanız asagidaki linke goz atabilirsiniz:

    http://www.kahvecini.com/2010/01/caffe-mocha.html

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: