Skip to content

ACI SOS

Ağustos 24, 2009
tags:

aci sos

İş yerinde acı severlerin kalplerini kazanan bir sos getirmişti Serap. Annesinin marifetli ellerinden çıkmış bu sosun tarifini hepimiz dikkatle dinlemiştik. Bir de bu tarife Gönül’ den bir öneri geldi. Onun annesi de biberleri sıvıyağ da kavuruyormuş. Ben de hemen yaptım. Tadı hakkında hiçbir bilgim yok, acı yemeyi hiç düşünmedim. Ama yiyenler çok lezzetli buldular. Hem Gönül’ e, hem Serap’ a ve annesi çok teşekkür ediyorum.

  • 2,5 kg domates, kabukları soyulmuş, rondoda çekilmiş
  • 1 kg süs biberi, dilimlenmiş
  • 1,5 baş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz 
  • tuz
  1. İlk ve en önemli işlem eldive takmak. Çok önemli, çünkü acı biber elleri çok yakıyor  tecrübe konuşuyor)
  2. Domatesler büyükçe bir tencerede 45 dakika – 1 saat kadar kaynatılır.
  3. Doğranan biberler yarım çay bardağı sıvı yağda kavrulur.
  4. Sarımsak ve maydanoz rondoda çekilir.
  5. İsteğe göre tuz ve diğer malzemeler domatese eklenir, 3 – 4 dakika kaynatılır ve ateşten alınır.
  6. Hermetik ( hava almayan) kavanozlara sıcak sıcak doldurulur ve kavanozlar ters çevrilir.
  7. Buz dolabında muhafaza  edilebilir.
Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: