Skip to content

BOSTAN KEBABI VE ADANA ÇORBASI

Ağustos 20, 2009

 

bostan kebabi

Bostan Kebabı için malzemeler :

  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 200 g dana antrikot
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • tuz & karabiber
  • üzeri için dilim domatesler
  • kekik
  1. Dana antrikot kuşbaşı doğranır ve orta ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Sarımsaklar rendelenir ve hafif pembeleştirilir.
  3. Yemeklik doğranmış soğan eklenir ve soğanlar ölene kadar pişirilir.
  4. Domates salçası ve en son domates rendesi eklenir, özdeşleşene kadar pişirilir.
  5. Tuz ve karabiber arzuya göre eklenir.
  6. Patlıcanlar alacalı soyulup, uçlara kadar gelmeyecek şekilde ortadan ikiye kesilir ve sıvı yağda kızartılır.
  7. Fırın tepsisine alınan patlıcanlarıb bir kaşık yardımıyla içlerinde tohumlar varsa temizlenir ve kuşbaşılı harç ile doldurulur.
  8. Üzerine domates dilimleri konulur ve kekik serpilir.
  9. 200 derece fırında 15- 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

adana corbasi

ADANA ÇORBASI:

Adana’ ya ait olup  da, benim gibi kırmızı et sevmeyen birinin damak tadına hitap eden yemek bulmak çok zor oluyor. Ama bu çorba tam bana göre, hem de çok lezzetli oldu.

  • 1,5 su bardağı domates suyu
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 200 g piliç göğüs
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 litre su
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • kişniş ve taze kişniş
  • karabiber ve tuz
  1. Tavuk su ile haşlanır.
  2. Kevgirle çıkarılıp liflenir ve tekrar ilave edilir
  3. Domates suyu ve püresini ilave et ( ben bunlar yerine 2 su bardağı domates rendesi kullandım).
  4. Nohutları ilave et ve karıştır.
  5. Suyuyla özdeşleşince 1 tatlı kaşığı toz kişnişi ilave et
  6. Ateşten almadan önce tuz, karabiber ve sirkeyi ilave et
  7. Taze kişniş bulabilirseniz onunla süsleyebilirsiniz, aynı işi maydanoz da görebilir.
Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. simge permalink
    Ağustos 20, 2009 7:48 am

    Tam bir ramazan yemeği olmuş.Ramazanda daha farklı tariflerinizi bekliyorum.Özellikle şerbetli tatlılar olabilir. Baklava süper fikir.

  2. guvenlimutfak permalink*
    Ağustos 20, 2009 9:20 am

    Simge’ cim merhaba,
    Şerbetli tatlılara tavsiyen üzerine ağırlık verebilirim. Ama bir baklava denemem olmuştu ve sonuç hüsrandı, bu yıl aynı hatayı yapmayayım diyorum. Belki Bahar dener 🙂
    Yıldız

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: