Skip to content

kızılcık meyvesi marmelatı

Ağustos 11, 2009

2009 yılı yazının da yavaş yavaş sonuna geldiğimizi gösteren kızılcık meyveleri, pazarda yerini almış. Eksimsi tadını çok sevdiğim, C vitamini yüklü bu meyvenin mutlaka kış kahvaltılarında yerini almasını istediğimden bu marmelatı yapmaya karar verdim.  Tarifi kolay, yapımı meşakkatli. Ama sonucu görünce bu uğraşa değdiğini anlıyorsunuz. İşte tarifi;DSC05844

1 kg kızılcık meyvesi

1,5 kg şeker

1 limon suyu

1,5-2 su brd su

 

Kızılcık meyvesini güzelce yıkıyoruz.

 Derin bir tencereye alıp, üzerine 1,5 su brd su ilave ediyoruz. Yaklaşık 30 dk orta ateşte kaynatıyoruz. (meyvelerin ezilmesi gerekiyor. Ezilmiyorsa bir süre daha kaynatın)

Kaynayan meyveleri biraz soğuttuktan sonra kevgire alıyoruz ve posasını çekirdeklerinden ayırıyoruz.

Ayırdığımız meyve posasını yeniden tencereye alıp üzerine şekerini ve ½ su brd suyu ilave edip kısık ateşte kaynamaya alıyoruz. (şekeri isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz ki ben ekşi tadını daha çok alabilmek için biraz az şeker kullanmayı seviyorum)  Marmelatın rengi koyulaşana kadar karıştırarak yaklaşık 15 dk kaynatıyoruz ateşten indirmeye yakın 1 limon suyu ilave ediyoruz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. arzu permalink
    Kasım 5, 2009 4:35 pm

    harika denemelisiniz cok hoş birtadı var

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: