Skip to content

MAYALI POĞAÇA

Ağustos 4, 2009

Yumuşacık, pastane poğaçaları gibi poğaca yapmak için kolları sıvadım. Çok kolay oldu; tam istediğim gibi yumuşak ve leziz.

mayalı pogaca

Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 320 ml ılık süt
  • 1 fincan ılık su
  • üzeri için yumurta sarısı ve isteğe göre susam, çörek otu, haş haş tohumu
  • içi için isteğe göre zeytin, beyaz peynir, soğanla kavrulmuş patates veya kıyma  
  1. Eğer ekmek makinesi ile yapıyorsanız, işiniz daha da kolaylaşıyor. Süt, su,yağ ve yumurtanın üzeri unla kapatılır.
  2. Makinenin bir köşesine şeker ve maya, diğer köşesine tuz eklenir.
  3. Kabartılmış hamur seçeneğiyaklaşık 1 – 1,5 saat süren program seçilir.

Elle yoğurmak isteniyorsa, tüm malzemeler karıştırılarak yoğurulur ve üzerine nemli bez örtülerek kendi hacminin iki katı olması beklenir.

pogaca

4.  Hamurunuz olunca yağlı kağıt serilmiş tepsiye, içine istenilen harç konularak yuvarlak poğaçalar oluşturulur.

5.  Üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside de 30 dakika mayalanması için beklenir.

6. 170 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: