Skip to content

çılbır

Haziran 2, 2009

çılbır1

Dedem, annem ne zaman evde olmayıp bize yemek hazırlamak zorunda kalsa bu yemeği yapardı. Sanırım hem pratik yem doyurucu olduğu için.  Uzun zamandır unuttuğum bir yemekti.  Yeniden hatırlamak güzel oldu. Afiyet olsun.. 

 1 yumurta

3 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı margarin

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Tuz 

Tarif yalnızca 1 kişilik. Daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

 Geniş bir tencerenin yarısına kadar su koyun, biraz tuz ilave edip kaynatın. Kaynayan suyun içine yumurtayı dikkatlice kırın. Yumurtanın beyazı iyice pişine kadar kaynatın. (yaklaşık 2 dk) Sarımsağı döverek yoğurtla karıştırın. Servis tabağına önce yoğurdu alın. Yoğurdun üstüne tencereden delikli bir kepçe yardımı ile alıp iyice suyunu süzdüğümüz yumurtayı koyun. 1 çay kaşığı margarin ile toz biberi yakın ve yumurtanın üzerine gezdirin.

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. Kasım 11, 2009 11:29 am

    Selam,

    websitesine tesadüfen rastladım, sonra kuruculara bi baktım!… E bizim Yıldız bu 🙂
    Yıldızcım, suyuna biraz da sirke katarsan yumurtaların dağılma riskini sıfıra indirmiş oluyosun. Bir de üzerine çok az da salça koyunca, daha bi yakışıklı oluyo çılbır 🙂

    • guvenlimutfak permalink*
      Kasım 11, 2009 1:27 pm

      merhaba canım, tiyolarını mutlaka deneyeceğim. Ziyaretin çok mutlu etti beni. Tariflerini ve denemelerinin sonuçlarını duymak isterim.
      Tekrar görüşmek dileğiyle
      YILDIZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: