Skip to content

HAVUÇLU BULGUR PİLAVI

Mayıs 27, 2009

 

havuçlu bulgur

Tarifi http://enlezizyemekler.blogspot.com/2007/11/havulu-pilav-tavuklu.html görmüştüm. Ben biraz yapılışını değiştirdim ve pirinç yerine bulgur kullandım. Afiyet olsun.

 1 su bardağı bulgur

 2 su bardağı sebze suyu veya su

 2 adet orta boy havuç

 1 adet kuru soğan

 1 adet tavuk göğsü

 Maydanoz

 Tuz ve karabiber

 1 çay kaşığı kimyon

1. Önce soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında 5 dakika kavrulur.

 2. Havuçlar rendelenir ve soğanlarla birlikte 5 dakika daha kavrulur

3. Haşlayıp ufak doğradığımız tavuk etleri eklenir, 2-3 dakika karıştırılarak kavrulur

4. Bulgurlar eklenir, biraz kavrulur.

5. Su, karabiber, kimyon ve tuz eklenir ve kısık ateşte pişirilir.

6. Piştikten sonra servis edilmeden önce maydanozlar ince kıyılır ve ilave edilir.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: