Skip to content

çilekli yalancı tavuk göğsü

Mayıs 24, 2009

tavuk

  • 75 gr margarin
  • ½ su brd un
  • ½ tatlı kaşığı nişasta
  • 4/3 su brd toz şeker
  • ½ lt süt
  • 1 pk vanilya

 Üzeri için;

  • 250 gr çilek
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

 Sıcaklar iyice arttınca  daha hafif ve meyveli tatlıları tercih etmeye başladık. İşte size hem hafif hem lezzetli bir tatlı, afiyet olsun.

 

Margarini eritip un ve nişastayı biraz kavuruyoruz. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip yalancı tavukgöğsünü hazırlıyoruz.  Sudan geçirdiğimiz borcama harcı döküp soğumaya bırakıyoruz. Ben 30*30 büyüklüğünde kare bir kap kullandım. Dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz.

Üzeri için çilekleri rondodan geçirip 1,5 yemek kaşığı şeker ile bir süre kaynatıyoruz. Soğuduktan sonra yalancı tavukgöğsünün üzerine yayıyoruz.

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. simge permalink
    Mayıs 29, 2009 8:08 am

    görüntü harika, en yakın zamanda denemek gerek

  2. semin permalink
    Mayıs 29, 2009 11:40 am

    enfes bir görüntüsü var eminim tadıda öyledir..ellerine sağlık..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: