Skip to content

peynirli kabak

Nisan 29, 2009

peynirli-kabak11

‘Pratik yemek istiyoruz. İşten gelince kolayca yapabileceğimiz ama lezzetli tarifleri de yer verin’ diye sitem eden arkadaşlara duyurulur. Bu tarif tam da size göre. Afiyet olsun. 

 

·         2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

·         2 ad kabak

·         3 ad domates

·         3 ad mantar

·         2 diş sarımsak

·         Tuz

·         Karabiber

·         Birkaç yaprak taze nane

·         4 dilim kaşar peyniri

 

 

Zeytinyağı ile domates rendelerini kavuruyoruz. Bir süre sonra dövülmüş sarımsakları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Yıkadığımız mantarları doğruyoruz ve kavrulan malzemelere ekliyoruz. Kabakları alacalı soyup yemeklik doğruyuz. Karışıma ekliyoruz. Tuz karabiber ve 1,5 su brd su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.  Yemek suyunu çekince ateşten indirip servis tabağına alıyoruz. Üzerine her tabak için 2 dilim ince kesilmiş kaşar peyniri koyuyoruz.  Son olarak birkaç yaprak taze naneyi kıyıp yemeğe ilave ediyoruz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. guvenlimutfak permalink*
    Mayıs 1, 2009 9:39 am

    Ellerine sağlık Bahar, çok hafif ama bir o kadar da lezzetli gözüküyor. Bu ara tarif eklemede sıkıntı yaşıyorum, fotoğraf makinemin başına gelenleri yeniden anlatmaya lüzum yok. Ben de yorumlarımı eksik etmeyeyim diye düşündüm.Bir de tohumlarını ektiğin yeşillikler çıkınca onların fotoğraflarını görmek istiyorum. Sevgiler
    YILDIZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: