Skip to content

girit usulu damla sakızlı kurabiye

Nisan 12, 2009

kurabiye

 

Hafta sonu izlediğim bir televizyon programında yaptılar bu tarifi (programın ismini alır almaz size de bildireceğim) öyle güzel anlattılar ki damla sakızının kokusu burnuma kadar geldi. Damla sakızını ve Girit mutfağını çok seven birisi olarak tarifi denemeye ve sizle paylaşmaya karar verdim.  İşte tarifi;

 

·        1 su brd toz şeker

·        1 su brd yoğurt

·        4/3 su brd zeytinyağı

·        2 yumurta

·        1 kabartma tozu

·        1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

·        4 su brd un

 

Yumurtalardan bir tanesinin sarısını kurabiyelerin üstü için ayırıyoruz. Malzemeleri sırasıyla karıştırma kabımıza ekliyoruz.  Hamuru elimize yapışan bir hamur olarak kalıyor. Kurabiyeleri yuvarlarken elimizi yağlayıp hamurun elimize yapışmasını önlüyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarsını da sürüp 175 derecede 25-30 dk pişiriyoruz.

 

not:programın adı ‘kültür aşı’. hafta sonu yayınlanıyor.

 

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. neslifiliz permalink
    Eylül 29, 2009 3:41 pm

    kurabıye tarıfını dun yazdım. bugun de hemen uygulamak ıstedım. goruntusu benı o kadar cezbettı kı; hemen yapmak ıstedım ve kahvaltıdan sonra ılk ısım senı kurabıyenı denemek oldu.
    mısafırlerımde kurabıye bayıldılar. benden sızın ıcın tesekkur bıle etmemı ıstedıler. tabııkı buyuk tesekkur de benden.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: