Skip to content

KAPAMA

Nisan 8, 2009

Memlekete gelirken, çok sevdiğim için annemin meşhur kapamasını benim için pişireceğini biliyordum. Bu lezzetli yemeğinde fotoğrafını çekip sizlerle paylaşma planlarımı çok önceden yapmıştım. .. ve sonunda gerçek oldu.  İsterseniz siz, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ekleyerek deniyebilirsiniz ama sadece kuru nane ve karabiber de, tavukla ayrı bir lezzet yaratıyor.

kapama• 1 kg karışık tavuk but ve incik

• 4 yemek kaşığı tereyağ

• 2 kase pirinç

• 4 kase su

• 3 orta boy soğan

• Kuru Nane

• Tuz ve karabiber

01. But ve incikler yıkanır, derileri temizlenir ve bir tencereye alınır

02. Aynı tencereye soğanlar yemeklik kıyılır

 03. Su, tereyağ, karabiber, tuz ve kuru nane ilave edilir ve tavuklar pişene kadar haşlanır.

04. Pirinçler yıkanıp, suyu iyice süzdürülerek fırın tepsisine alınır

05. Önceden ısıtılmış 200oC fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: