Skip to content

gelincik otu kavurması

Nisan 7, 2009

gelincik

 

İlkbahar mevsiminin bize cömertçe sunduğu envai çeşit otların arasındadır gelincik otu. Bahar mevsimin dile getirdiği bu güzelliklerden yararlanmamak olmaz tabi..

 

·        500 gr gelincik otu

·        1 ad kuru soğan

·        4 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 çay bardağı su

·        Tuz

 

 

Öncelikle soğanımızı soyup yemeklik doğruyoruz. 4 yk zeytinyağı ile soğanları öldürene kadar kavuruyoruz. Yıkayıp doğradığımız gelincikleri de ilave edip kavuruyoruz. Üzerine 1 çay bardağı su ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

 

 

 

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. ----HAYATCEMRESİ---- permalink
    Şubat 9, 2010 3:31 pm

    çok lezzetli ve sağlıklı,elinize sağlık.
    http://hayatcemresi.wordpress.com/

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: