Skip to content

çörek

Nisan 3, 2009

corek4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1 su brd yoğurt
  • ½ su brd su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un

 

Tüm malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve 30 dk dinlendirilir.  Tezgâhta merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Kibrit kutusu büyüklüğünde eşit parçalara bölünerek kızgın yağda kızartılır.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: