Skip to content

kıymalı lazanya

Mart 24, 2009

 Lazanya – severler için lezzeti ve yenilikleriyle süper bir tarif var. Defne yaprağı, havuç rendesiyle, közlenmiş biber ve tabi ki parmesanıyla lezzette bir üst boyuta taşınmış. Nilgün Hanım, ellerinize sağlık, çok teşekkürler… lazanya

10 yaprak lazanya ( Barilla marka)

200 g kıyma

50-60g közlenmiş kırmızı biber

1 adet iri rendelenmiş havuç

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytin yağı

1 yemek kaşığı un

Defne yaprağı

1 diş sarımsak

1 orta boy soğan

2 su bardağı su ve ½ et bulyon

Tuz ve karabiber

Üzeri için toz Parmesan ve rendelenmiş  kaşar

     BEŞAMEL SOS İÇİN :

2 yemek kaşığı zeytin yağ

2 yemek kaşığı tam buğday unu

4 su bardağı süt

tuz

1.      Rendelenmiş sarımsak ve küp küp doğranmış soğan zeytin yağında pembeleştirilir

2.      Rendelenmiş havuç eklenerek biraz sotelenir

3.      Salça ilave edilir ve karıştırılır

4.      Kıyma ilave edilir ve 5 -10 dakika kavrulur

5.      Et tableti ve su ilave edilir, defne yaprağı atılır.

6.      25 – 30  dakika pişene kadar kaynatılır ve tuz ve karabiber eklenip ateşten alınır

7.      Defne yaprağı çıkarılır

8.      Beşamel sos için zeytin yağında un kavrulur ve azar azar süt ilave edilir, çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırılarak akışkan kıvamda sos hazırlanır

9.      Fırın kabına önce beşamel sos, üzerine lazanya yaprağı ve kıymalı harç yayılır, üzerine tekrar beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi konur. Bu işlem 4 kattada tekrar edilir 

10.  Lazanyanın üzerine parmesan ve kaşar peyniri rendesi konur ve 220oC fırında 20dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: