Skip to content

kabak sufle

Mart 24, 2009

Görüntüsü kadar iddialı bir lezzet var karşımızda. En kısa zamanda kendim de deneyeceğim. Deneyenlerin dediğine göre tek kelimeyle nefismiş…. Nuri Bey’ in teyzesine tekrar çok teşekkür ediyoruz.

kabak-sufle

ü  3 adet Kabak

ü  3 Yufka

ü  3 Yumurta

ü  1 Su bardağı süt

ü  ½ su bardağı sıvı yağ

ü  200 gr beyaz peynir

ü  1 demet maydanoz

ü  1 demet dereotu

ü  Tuz + Biber

ü  (1 su bardağı kaşar rende)

 

Yufkalar rulo yapılarak şerit halinde kesilir ve havalandırılır. Kabaklar rendeleniyor ve bütün malzemeler karıştırılıp orta boy tepside 200 0C de pişirilir. (Pişirme esnasında) fırından çıkarılmadan 15 dak. önce kaşar serpilir.

 

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: