Skip to content

cester (sade-salçalı)

Mart 22, 2009

cester1 

  • 250 gr margarin
  • 150 gr ince rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr rende mozzarella peyniri
  • 300 gr un
  • 1 yumurta

  

Üstü için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

  

Margarini eritiyoruz. Bir kapta margarini ve yumurtayı çırpıyoruz. Rendelenmiş peynirleri de ilave edip bir süre daha çırpıyoruz. Son olarak unu da ekleyip elde ettiğimiz hamuru bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Salçalı cester yapmak için hamura 1,5 tatlı kaşığı salça ve biraz tuz ilave ediyoruz.

Buzdolabında dinlenen hamuru unladığımız düz bir zeminde açıp çay bardağı ile kesip tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu serpiyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: