Skip to content

GARAM MASALA

Mart 11, 2009

garam-masala2

Hindistan mutfağında ait özel bir baharat karışımıdır garam masala. Bölgelerine göre yapılışı değişiklik gösterse de genel olarak 5 – 6 baharatın karışımıyla oluşuyor. Bu özel karışımı tuz ve biberde olduğu gibi ya servisten hemen önce ya da yemeğin pişmesine yakın kullanabilirsiniz. Genelde kırmızı et, beyaz et ile yapılan pirinç ile sunulan yemeklerde kullanılır. İşte tarifi;

 

·        4 yemek kaşığı kişniş tohumu

·        2 yemek kaşığı tane kimyon

·        2 yemek kaşığı tane karabiber

·        2 tatlı kaşığı kakuke

·        1 tatlı kaşığı tane karanfil

·        2 çubuk tarçın

 

Tüm malzemeleri kısık ateşte yakmadan kavuruyoruz. Sonra değirmende öğütüyoruz

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: