Skip to content

Ülker Abla’ dan Süper Lezzetler

Mart 8, 2009

Güzel sohbetlerimizi birbirinden leziz tariflerle tatlandırdığı için Ülker abla’ ya tekrar teşekkür ediyoruz. Tarifler en kısa zamanda burada olacak…
borek

  • 6 ad yufka
  • ½ kg tavuk fileto
  • 4 iri soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 pk margarin
  • 2 su brd su
  • 1 ad yumurta sarısı
  • Çörek otu ya da susam

 

Soğanlar yemeklik doğranıp soteledikten sonra küçükçe doğradığımız tavuk etlerini ilave ederek bir süre pişiriyoruz. Domates-biber salçalarımızı, tuz ve karabiberini ilave ederek ocak kapatılır.

1 pk margarin eritildikten sonra üzerine 2 su brd su konularak kaynatılır. (bu karışımı her bir yufkaya sürülecek) İlk yufkayı alıp üzerine hazırladığımız su-margarin katışımızdan sürüyoruz ve yufkayı zarf şeklinde katlıyoruz. Katladığımız yufkayı 4 kare olacak şekilde bölüyoruz ve üzerine iç malzemesini ilave edip sigara böreği gibi sarıyoruz. Kenarlar alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı çörek otu sürüyoruz.  200 derecede 30 dk pişiriyoruz.

 

Tavuklu böreğin yanında rengarenk bir patates salatası
patates-salatasi

Kral Tacı

 

  • 8 ad patates
  • 3–4 yaprak marul
  • 2 ad havuç
  • ½ demet maydanoz
  • 2 ad yeşil soğan
  • 100 gr mısır
  • ½ mor lahana
  • 1 limon suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

 

Patatesler haşlanır ve 4 eşit parçaya ayrılır. Salata malzemeleri kıyılır ve her parçaya farklı malzeme gelecek şekilde patates ile karıştırılır. Bu karışımlara isteğe göre tuz, karabiber, pul biber ve limon suyu eklenir. Kek kalıbına streç folyo serilir, patates karışımları sıra ile konur.  Kalıp ters çevrilir ve dilimlenerek servis edilir.

 

 

ve elmalı kurabiyeler
elmalikurabiye

Elmalı Kurabiye

Hamuru için;

 

  • 1 pk margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • ½ su brd şeker
  • Aldığı kadar un  

Harcı için;

  • 2 büyük boy elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • ½ su brd ceviz
  • 2 çay kaşığı tarçın

 Üzeri için

  • Pudra şekeri

  Elmalar rendelenerek 2 yemek kaşığı şeker ile hafif pişirilir. Ceviz ve tarçın da harca ilave edilerek soğumaya bırakılır.

Hamur için olan tüm malzemeler karıştırılır. Elde şekil verilen hamurun içine bolca iç malzemesi konularak, karşılıklı iki ucu birleştirilip kapatılır.200 derecede 20 dk pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenir.

 

Gamze’ nin mahareti muz sarma ve fotoğraflarını çekemediğim yaprak sarma ve ağlayan pasta.
muzsarma

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: