Skip to content

YEŞİL ZEYTİNLİ KEPEKLİ EKMEK

Şubat 28, 2009

ekmek1Pazar kahvaltısına hazırlık yapın şimdiden. İşte yeşil zeytin ve  cevizle lezzetlendirilmiş kepekli undan ekmek. Tarif Sofra dergisi Mart 2009 sayısından.

 

§     5 su bardağı kepekli un

§     10 g instant maya

§     1 tatlı kaşığı toz şeker

§     2,5 su bardağı ılık su

§     1 su bardağı dilimlenmiş kırmızı biber dolgulu yeşil zeytin

§     1 su bardağı dövülmüş ceviz

 

 

Tüm malezemeler karıştırılarak, yoğrulur hamur haline getirilir sıcaklığında üzerine nemli bez örtülerek hacmimin iki katı büyüklüğüne ulaşana kadar dinlendirilir unlu tezgahta tekrar yoğrulur pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir üzerine keskin ve suya batırılmış bıçakla kesikler atılır fırça ile su sürülür ve un serpilir en az yarım saat tepside, oda sıcaklığında dinlendirilir Önceden ısıtılmış 180oC ‘de üzeri kızarana kadar pişirilir kürdan batırarak kontrol edilebilir

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: