Skip to content

TİRAMİSU

Şubat 28, 2009

tiramisuSon anda aldığım bir habere göre herkesin çok beğendiği, tam kararında ve kıvamında bir tiramisu tarifi yoldaymış.

Murat Bey’ e bizi böyle tatlı bir sürprizle şaşırttığı için teşekkür ediyoruz.

 
  • 1 p.k kedidili bisküvi (24 ad)
  • 4 ad yumurta sarısı
  • 2 ad yumurta beyazı
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 1 fiske vanilya
  • 100 gr pudra şekeri
  • 5-6 fincan espresso
  • 1/3 fincan brandy
  • kakao

 —Taze çekilmiş espresso kahvesinden 5-6 fincan hazırlanarak buzdolabında soğutulmaya bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine 1/3 fincan brandy eklenerek karıştırılır.

—Yumurta sarıları ve şeker çırpma kabında önce düşük sonra yüksek devirde yoğun bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

—Üzerine mascarpone peyniri eklenir ve düşük devirde homojen bir hale gelinceye kadar karıştırılır.

—Ayrı bir çırpma kabında yumurta beyazlarını üzerine bir fiske vanilya eklenir ve mikserle yüksek devirde havalandırılarak sert bir kıvama gelinceye kadar çırpılır.

—Yumurta akları bir spatula yardımıyla diğer karışıma yedirilerek eklenir.

—20-30 dk buzdolabında dinlendirilir.

—Küçük bir kabın içerisine kedidili bisküvilerin yüksekliği kadar espresso eklenir. Bisküvilerin şekersiz kısmı altta kalacak şekilde espressoya  batırılır. Fazlalığı silkelenir ve istenilen boyuttaki bir kabın içerisine bir sıra dizilir.

—Hazırlanan kremadan bir spatula yardımı ile muntazam bir şekilde yayılır. Aynı şekilde 2. kat bisküvi kremanın üzerine dizilir. Tekrar krema yayılır. Gerekirse 3.kat bisküvi de dizilir ve son kat kremada yayılır.

—Kabın kapağı kapatılarak buzdolabında en az 12 saat ile 24 saat arasında bekletilir. Servis yapılmadan önce üzeri kakao ile kaplanır.

Reklamlar
5 Yorum leave one →
  1. simge permalink
    Şubat 28, 2009 9:43 pm

    şaşırtıcı olduğu kadar lezzzetli bir sürprizdi. görüntüsü kadar da güzel ayrıca.

  2. guvenlimutfak permalink*
    Mart 1, 2009 4:11 pm

    Tarif gelmiş bile. Bugün duyduklarım da, tiramisu’ nun ne kadar lezzetli olduğu üzerineydi. Kaçırdığıma üzüldüm doğrusu.

  3. semin permalink
    Mart 6, 2009 6:18 pm

    bir cumartesi sabahı saat 10.30 afiyetle yediğimiz
    mükemmel bir tatlıydı..

  4. simge permalink
    Mart 22, 2009 4:12 pm

    ama tabi bu mascarpone peyniri nedir? nasıl yapılır? özelliği nedir? evde yapılabilir mi?
    mascarpone ile ilgili de bilgi verebilirseniz sevinirim:)
    sevgiler…

  5. guvenlimutfak permalink*
    Mart 31, 2009 8:08 pm

    Simge’ cim merhaba,
    Aslında benim bir arkadaşım var, maskarponu en iyi o bilir. Bir çok kez yyapmıştır. Hatta sen de tanırsın onu belki de 🙂 ama ben evde yaptığım yöntemi söyliyeyim. bir tencere suyu kaynattım ve onun içine oturan bir kaba 400 g %38′ lık UHT krema koydum. 85 oC olması gerekiyor. termometrem olmadığı için sıcaklığı hissederek ölçmek gerekti. Parmağı epey bir acıtmalı. yarım limon suyu ekleyip hafif karıştırıyoruz.Pıhtı hemen oluşuyor, çok şaşırtıcı. 5 dakika daha bekleyip, ocaktan alıyoruz ve bir beze süzmek üzere döküp bir gece buz dolabında tutulmalı.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: