Skip to content

levrek kavurma

Şubat 26, 2009

Pişirme şeklinden kaynaklanan farklı tadıyla denenmesi gereken bir lezzet. Buyurun tarifi;

levrek-kavurma

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

2 ad levrek

2 diş sarımsak

2 ad kırmızıbiber

2 ad yeşilbiber

1 baş  kuru soğan

2 ad domates

1 ad defneyaprağı

2 y.k sıvıyağ

Karabiber

Tuz 

 

Öncelikle levreklerimizin solungaçlarını kesip temizliyoruz. Daha sonra büyükçe parçalara bölüp kılcıklarından arındırıyoruz.  2 yemek kaşığı sıvıyağı derin bir tavaya aldıktan sonra küçük küçük doğranmış sarımsakları biraz kavuruyoruz. Ardından irice doğranmış biberleri ve soğanları tavaya atıyoruz. Biraz piştikten sonra levreklerimizi dâhil ediyoruz. Tuz, karabiber ve defneyaprağını ekliyoruz. Son olarak dörde böldüğümüz domatesleri de ekliyoruz. Tüm malzemeleri fazlaca karıştırmadan harmanlıyoruz. Levreklerimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. simge permalink
    Eylül 9, 2009 12:47 pm

    bu yemek harika görünüyor.arpacık soğan kullanılsa minik çeri domateslerinize daha da yakışacakmış.iftarlık için doğru bir seçim olur.denemek gerekir.

    • guvenlimutfak permalink*
      Eylül 9, 2009 2:56 pm

      görsellik açısından arpacık soğan kullanmak iyi bir fikir olabilir, ama soğanın tüm lezzetinin balığa geçebilmesi için bence bu yöntem daha doğru.
      yorumların için teşekkürler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: