Skip to content

şehriyeli tavuk suyu çorba

Şubat 23, 2009

 Bu soğuk havalarda içimizi ısıtacak mis gibi tavuk suyu çorba. Buyurun; tavuk1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

   

  • 3 ad tavuk but
  • 2 diş sarımsak
  • ½ limon suyu
  • Tuz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 6-7 su brd su
  • ½ su brd tel şehriye

 

Tavuk butlarımızı (terciğinize göre tavukgöğsü de olabilir)bir tencereye alıp önce haşlıyoruz. Haşlanan tavuklarımızı kenara, kalan suyu da çorbayı yapacağımız tencereye süzerek alıyoruz. Ocakta kaynatmaya başladığımız tavuk suyunun içine önce tel şehriye, tuz ve su ile seyreltilmiş 1,5 yemek kaşığı unu ekliyoruz. Bu arada kenara aldığımız tavuk etlerini didikliyoruz ve kaynayan çorbanın içine ilave ediyoruz. Limon suyu ile dövülmüş sarımsakları karıştırıp çorbamıza ekliyoruz. Bir taşım kaynadıktan ve şehriyelerimizin piştiğini kontrol ettikten sonra ocaktan indiriyoruz.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: