Skip to content

HÜNKAR BEĞENDİ

Şubat 23, 2009

hunkarbegendiEt yemekleriyle benim aram iyi değil, zaten tarif defterinden de bu anlaşılıyor. Ama bu yemeğin ismi ban hep ilgi çekici gelmiştir. Lezzeti de ismi gib şaşaalıydı.

§      1 kg julyen doğranmış antrikot ya da bonfile

§      1 kg patlıcan ( ya da 1 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesiyle de yapabilirsiniz)

§      2 adet soğan

§      1 domates ( ya da 1 su bardağı rende domates konservesi)

§      1 çorba kaşığı biber salçası

§      3 çorba kaşığı tereyağ ( ben sıvı yağ kullandım)

§      2 su bardağı süt

§      3 çorba kaşığı un

Patlıcanları 200 oC fırında aluminyum folyo serilmiş fırında közlenir soyularak ince ince kıyılır 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda etler orta ateşte kendi suyunu çekip kızarana kadar iyice pişirilir ince yemeklik doğranmış soğanlar eklenir domates salçası eklenir, karıştırılır rende domates eklenir etler iyice yumuşayana ve yemek özdeşlenene kadar pişirilir tuz ve karabiber eklenir   tereyağ veya sıvı yağda un kavrulur yavaş yavaş süt eklenerek çırpma teli ile karıştırılarak beşamel sos oluşturulur tuz ve karabiber eklenir son olarak kıyılmış közlenmiş biberler karıştırılır ve ocaktan alınır   isme yakışıe görkemli bir sunum da sizden

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. Ülker permalink
    Şubat 24, 2009 9:31 pm

    Patlıcanlı yemekleri sevdiğimden uzun süredir denemek istiyordum Çok leziz gözüküyor Ellerine sağlık…

  2. gamze permalink
    Şubat 28, 2009 2:45 pm

    çok güzel gözüküyor ya zaman kaybetmeden denemelıyım…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: