Skip to content

BELGİN’ İN LEZİZ TUZLU KURABİYELERİ

Şubat 23, 2009

kurabiye2Mahlepli enfes bir tat. Belgin’ e teşekkür ediyoruz. Ondan yeni lezzetler için de söz aldım. Devamı gelecek…

§      250 g oda sıcaklığında margarin

§      Yarım çay bardağı sirke

§      1 tatlı kaşığı toz şeker

§      1 tatlı kaşığı tuz

§      3,5 – 4  su bardağı un

§      1 paket mahlepli hamur kabartma tozu

§      Üzeri için 1 yumurta sarısı

§      Üzeri için Susam ve Çörek otu

 

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır 0.5 mm kalınlığında hamur açılır değişik şekillerdeki kalıplarla kesilir Üzerlerini yumurta akı sürülüp susam ve çörek otu dökülerek süsleme yapılır 175oC de önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirilir  (Tepsinin yağlanmasına gerek yok)

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: