Skip to content

HELLİMLİ BİTTA

Şubat 21, 2009

hellimlibitta1Nane-Hellim-Krema-Çörek Otu… Kıbrısa özgü mükemmel ve bir o kadar da basit lezzet. Denemedik, bilmiyoruz diyorsanız, hiç vakit kaybetmeden yapmalısınız.  Tadanlar bilir;  fırından yeni çıkmış  bir dilim bitta ve koca bir fincan 5 çayı, muhabbetle daha da leziz olur. 

§      1 çay bardağı ılık süt

§      1 çay bardağı sıvı yağ

§      200 g krema

§      10 g instant maya

§      1 tutam şeker

§      1 tutam tuz

§      Yeterince un

§      150 g hellim

§      2 tatlı kaşığı nane

§      Üzeri için yumurtanın sarısı

§      Çörek otu

 

Hamur için süt, sıvı yağ, krema, maya, şeker, tuz ve unla ekmek hamuru sertliğinde hamur yoğrulur 1 saat dinlendirilir hamur, nane ve küp şeker büyüklüğünde doğranmış hellimlerle yoğrulur yağlanmış fırın tepsisine yayılır üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 170 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

 

Fırından alınmış ekmek hamuruna krema ve hellim karıştırarak da yapabilirsiniz.  

Reklamlar
2 Yorum leave one →
  1. Ocak 18, 2010 4:13 am

    ayyy cok lezzetli oldu……evdekiler cok sevdi

  2. guvenlimutfak permalink*
    Ocak 18, 2010 8:39 am

    Merhaba Banu,
    Hepinizin beğenmesine çok sevindim. Bitta benim de çok sevdiğim Kıbrıs’ a özgü lezzetlerden. Umarım diğer tariflerimizi de uygulama fırsatın olur.
    Sevgiler
    YILDIZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: