Skip to content

portakal kabuğu reçeli

Şubat 18, 2009

portakal21

 

3 ad portakal

500 gr toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

1,5 su brd su

  

 

Portakal kabuklarını zar şeklinde doğruyoruz. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 30 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız kabukların suyunu süzüp üzerine soğuk su ekleyip bir gece oda sıcaklığında bekletiyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz. Soğuk suda beklettiğiniz portakal kabuklarını süzerek kaynayan şerbete ekliyoruz.  Reçel kıvamına gelinceye kadar karıştırarak yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Limon suyunu da ekleyip ateşten indiriyoruz. Reçeli sıcakken kavanoza boşaltıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıyoruz.

 

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: