Skip to content

NANELİ ÇİKOLATALI KURABİYE

Şubat 15, 2009

cikolatanane1

Nane aromalı bitter çikolatayla kaplanmış, ağızda dağılan kakaolu ince kurabiye dilimlerini kesinlikle denemelisiniz.

§      225 g tereyağ oda sıcaklığında

§      120 g pudra şekeri

§      95 g kakao

§      1 paket vanilya

§      Bir fiske tuz

§      300 g un

§      1-2 çay kaşığı nane yağı

§      200 g bitter çikolata

 

Fırını 180 oC’ ye ayarlanır tereyağı iyice karıştırırın pudra şekerini ilave edip iyice karıştırılır vanilya, tuz ve kakaoyu sırayla eklenir ve karıştırmaya devan edilir un eklenir ve fazla karıştırmadan bütünleşmesini sağlanır, aşırı karıştırma yapılmamalı hamur streçle sarılıp, derin dondurucuda 20 dakika ya da buzdolabında 1 saat dinlendirilir Merdane ile ince bir tabaka halinde açılıp, unlanmış kalıpla kesilir fırın kağıdı serili tepside 10 dakika pişirilir çikolatayı benmari usulu eritilir içine nane yağını ilave edip,karıştırılır  tadına bakıp gerekli miktara karar verebilirsiniz kurabiyeler çikolatalı karışıma bulanır ve çatal yardımıyla folyonun üzerine alınır ve buzdolabında 1 saat bekletilerek çikolatanın sertleşmesi sağlanır

 

Not: Aktardan aldığım nane yağının tadı çikolata sıcakken  daha yoğun hissediliyor, ancak sertleştiğinde aroma azalıyor. Bu nedenle nane yağından fazla fazla koymaktan çekinmeyin derim.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. Taner permalink
    Şubat 17, 2009 6:03 pm

    çikolatalar bir harika , mutluluk formülü…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: