KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
Bu akşam farklı bir çorba denemek istedim. Hem çok kolay, hem de çok az malzemeyle yapılıyor, ama kremasını eksik etmemek lazım.
§ 6-7 havuç
§ 6 su bardağı su (veya et suyu)
§ 3-4 dal maydanoz
§ 2 çorba kaşığı krema
§ 1 çorba kaşığı zeytin yağ
§ Tuz ve karabiber
Su tencerede kaynatılır ♣ Maydanozlar ince ince kıyılır ♣ Havuçlar temizlenip ince ince doğranır ♣ Zeytin yağı teflon tavada kızdırılıp havuç dilimleri eklenir ve 10 dakika sotelenir kaynar sudan bir miktar havuçlara eklenerek havuçlar yumuşayana kadar pişirilir ♣ Havuçlar ve blendardan geçirilerek püre haline getirilir ♣ Püre kaynar suya eklenir tuz, maydanoz ve karabiber ilave edilerek 5-6 dakika daha pişirilir ♣ Servis edilirken kaseler krema ile süslenir