Skip to content

haşhaşlı-portakallı kek

Şubat 11, 2009

hashasli-kek

  • 1 su brd toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • Yarım su brd ayçiçek yağı
  • 3/4 su brd portakal suyu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1,5 su brd kepekli un
  • 1 pk vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 pk kabartma tozu

 Görünüşü ve çok hoş kokusu olan hafif bir kek oldu. Denemenizi tavsiye ediyorum.

 

 İşte tarifi;

 

 Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra sırasıyla malzemeleri ekliyoruz. Güzelce  karıştırıp yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 30-40 dk pişiriyoruz. Tarifin orijinal şeklini  www.portakalağacı.com dan bulabilirsiniz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. s.a.b.s.E permalink
    Şubat 12, 2009 7:33 pm

    Kek görüntü olarak çok güzel görünüyor,fakat tadına bakmam için eşime yaptırmam gerekecek.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: