Skip to content

ISPANAKLI SUFLE

Şubat 10, 2009

ispanak-sufle

§      2 çorba kaşığı tereyağ

§      2 çorba kaşığı un

§      1 su bardağı süt

§      ½ kg ıspanak

§      50 g rendelenmiş kaşar peyniri

§      1 çorba kaşığı sıvı yağ

§      Tuz

 

Tencerede tereyağ ve un 2 dakika kavrulur Yavaş yavaş süt ilave edilip beşamel sos hazırlanır Sonrasında 200 g temizlenmiş ve ince doğranmış ıspanak yaprağı ve kaşar peynirleri eklenir, tuzu ayarlanır 1 -2 taşım pişirilip ocaktan alınır Geriye kalan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın isrediğiniz büyüklükteki fırın kapları yağlanır Yaprakların bir kısmı dışarıda kalacak şekilde dizilir üzerine harç ilave edilir ve üzerleri kapatılır 200 oC fırında 20 dakika pişirilir Afiyet olsun

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: