Skip to content

FIRINDA LEVREK

Şubat 7, 2009

levrekBabamın özel sosu ile fırında levrek muhteşem oluyor… 

§      3 adet Levrek

§      2 orta boy patates

§      3 küçük boy soğan

§      3 diş sarımsak

§      1 limon

§      ½  çay bardağı zeytin yağı

§      Kekik

§      Tuz

 

Levrekler temizletilip, yıkanıp, bıçakla boyuna kesilir Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir Patatesler büyük küpler halinde, soğanlarda 4’ e 5’ e bölünerek  balıkların yanına dizilir, isteğe göre domates de konabilir Tuzlanır Önceden ısıtılmış 200 oC fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir pişmeye yakın 3 dış sarımsak, kekik, zeytin yağı ve limon karışımı sos, balıkların, patateslerin üzerinde gezdirilir 5-10 dakika sonra fırından alınır

Reklamlar
4 Yorum leave one →
  1. Ağustos 27, 2009 12:34 pm

    balığınıza çok özendim bende bu akşam levrek yapmayı düşünüyordum tam istediğim tarif,şimdi mutfağa gidiyorum,banada beklerim.www.reyhanduran.blogcu.com.sevgiler.

  2. guvenlimutfak permalink*
    Ağustos 27, 2009 2:38 pm

    Yağlı bir balık olduğundan, levreği yavaşta ve fırın ısısıyla pişirmek lezzetini daha da güzelleştiriyor,bence dahiyane bir fikir. Afiyet olsun.

    • burcu permalink
      Nisan 17, 2011 3:11 pm

      en az yağı olan balılardan biride levrektir,akdenizde yetişen balılar,deniz çok soğumadığından yağlanmazlar

  3. ----HAYATCEMRESİ---- permalink
    Şubat 9, 2010 3:32 pm

    çok sağlıklı ve görüntü harika.
    http://hayatcemresi.wordpress.com/

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: