Skip to content

kakaolu-kestaneli kek

Şubat 1, 2009

kestane1 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kim sevmez ki sobanın üstünde çıtır çıtır pişen kestaneyi. Soğuk kış gecelerinin bu süper lezzetini . Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1 ve B2 vitaminleri içeren kestane kış aylarının kötü şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara oldukça iyi geliyor. Ayrıca şeker, protein ve yağ açısından zengin. İşte size lezzetli  kestaneli bir kek tarifi.  Kestaneyi haşlayınca minareleri  değişiklik gösterse de lezzetinden bir şey kaybetmediği kesin.

  

  • 3 yumurta
  • 1 su brd toz şeker
  • 1 su brd sıvı yağ
  • 1 su brd süt
  • 4 yemek kaşığı kakako
  • 1 pk kabarta tozu
  • 1 pk vanilya
  • Bir tutam limon kabuğu rendesi
  • 2,5 su brd un
  • 400 gr kestane

 

Haşladığımız kestanelerimizi soyup ufalıyoruz. (Eğer kekin içinde kestanelerin daha çok gözükmesini istiyorsak daha büyük parçalar halinde bırakmalıyız.) Yukarıdaki malzemelerimizi sırasıyla karıştırıp yağladığımız kek kalıbımıza alıyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında  35-40 dk pişiriyoruz.

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. ANIL KILIÇ permalink
    Şubat 1, 2009 3:02 pm

    Siteniz , tarifleriniz mükemmel olmuş. İlgileneceğini düşündüğüm tüm arkadaşlarıma bildirdim. Ayrıca yukarıdaki tarifide en kısa zamanda uygulamayı düşünüyorum 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: